top of page

MÉHEK MESÉJE

A Méhek meséje című összművészeti előadás egy interaktív utazásra hív! Réteken és erdőkön át, mocsarakon és sivatagokon keresztül vezetik a méhek az előadás apró nézőit. Ezáltal a gyerekek nem csak nézői, hanem résztvevői és alakítói is lehetnek a történetnek, amely a mehék megmentéséről szól. És hogy miért olyan fontosak a méhek? Az elődás e kérdésen keresztül igyekszik megragadni a földi élet összetett, bonyolult rendszerét, amelyben minden élőlénynek helye és feladata van.

Az előadás a korunkat alapvetően meghatározó természet-, illetve környezetvédelemre és annak fontosságára reagál. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szánt darab középpontba helyezi a veszélyben lévő, és megvédendő természetet, az állatok, a növények fontosságának hangsúlyozásával, és igyekszik rámutatni arra a globális rendszerre, hogy minden élő függ a másiktól, egyik nem létezik a másik nélkül.

Az előadás a Méhkirálynő című népmeséből kiindulva, illetőleg annak a jelenkorba való átemelésével a jövő nemzedékének figyelmét kívánja felhívni a közelgő klímakatasztrófára oly módon, hogy a természet szeretetét hangsúlyozzuk, és nem a pusztítás mértékét.

A darab három táncossal, egy színésszel és egy festővel, - vagyis a különböző művészeti ágak komplex összekapcsolódásával áll össze egy egésszé.

Bemutató
2022. december 18., Terézvárosi Gyermekkönyvtár

Koreográfia
Pataky Klári

 

Dramaturg
Balázs Juli


Konzulens
Kántor Katalin

Előadók
Horváth Bence, Kiss Rebeka, Laza Tímea, Szalontay Tünde

Közreműködik
Nagy Viktória

Zenei közreműködő
Gergely Attila

Jelmezterv
Nagy Viktória

Az előadást 4 éves kortól 8 éves korig ajánljuk!

bottom of page