top of page

KIVONATOK

A Kivonatok című előadás három duettből épül fel. Mindhárom kiválaszt egy-egy szálat a társulat korábbi előadásaiból, és azokat szövi tovább, hogy új kontextusba kerülve, új történetté váljanak.

 

A Kivonatok úgy építkezik, mint egy izgalmas puzzle, rejtett részleteket kibontva önálló, új minőségeket hoz létre. Fizikális és érzelmi történések, személyes és koreografált tartalmak fonódnak egybe, rétegzett, részletgazdag és finom mozgásanyaggá alakulva. A duettek olyan benyomást keltenek, mintha változatos emberi helyzetek, érzékeny folyamatok lenyomatai lennének szuggesztív képekbe és mozgásba sűrítve. A küzdés, az összetartozás, az elválás, az egymás melletti párhuzamos életek kölcsönhatásai sorakoznak fel a tánc nyelvén. A változékonyság ugyanakkor időtlenséget is jelent, akár az időjárás vagy a természeti elemek, az emberi viszonyok alakulása is megélhető pillanatnyi katasztrófaként, vagy meditatív körforgásként.

Bemutató

2022. június 13., Nemzeti Táncszínház

Koreográfia

Pataky Klári

Dramaturg

Szabó-Székely Ármin

Tánc

Bot Ádám, Bujdosó Anna, Lukács Levente, Rácz Réka, Temesvári Zsófia
 

Fényterv

Vajda Máté
 

Zenei közreműködő

Kertész Endre csellóművész, Gergely Attila
 

Támogatók
Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Kulturális Alap, Nemzeti Táncszínház, Műhely Alapítvány, SÍN Művészeti Központ

bottom of page